Dolar 44,9122
Euro 52,7368
Altın 6.873,44
BİST 14.375,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 19°C
Az Bulutlu
Bursa
19°C
Az Bulutlu
Sal 22°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 16°C

Pakistan Başbakanı Şerif’ten Trump’a ateşkes teşekkürü

Pakistan Başbakanı Şerif’ten Trump’a ateşkes teşekkürü
22 Nisan 2026 07:50
A+
A-

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’ten, İran ile daha önce varılan 2 haftalık ateşkesi uzatma kararı alan ABD Başkanı Donald Trump’a teşekkür açıklaması geldi.

“BAŞKAN TRUMP’A İÇTENLİKLE TEŞEKKÜR EDERİM”

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Şerif, “Kendim ve ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Asim Munir adına, diplomatik çabaların devamına imkan tanımak için İran’la varılan ateşkesi uzatma talebimizi nezaketle kabul eden Başkan Trump’a içtenlikle teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Pakistan’ın kendisine duyulan güven ve inanç doğrultusunda çatışmanın müzakere yoluyla çözümüne yönelik çabalarını sürdüreceğini vurgulayan Şerif, “Her iki tarafın da ateşkesi sürdürmesini ve çatışmaya kalıcı bir son vermek amacıyla İslamabad’da yapılması planlanan ikinci tur görüşmelerde kapsamlı bir ‘Barış Anlaşması’ imzalayabilmesini içtenlikle umuyorum” dedi.

TRUMP, ATEŞKESİ UZATMA KARARI ALMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile Pakistan Genelkurmay Başkanı Asim Munir’in İranlı liderler ve temsilciler ortak bir teklif oluşturana kadar İran’a yönelik saldırıları durdurmalarını istediklerini belirterek, “Bu nedenle ordumuzun ablukayı sürdürmesine, her bakımdan tetikte kalmasına ve bir teklif sunulup görüşmeler olumlu veya olumsuz bir sonuca varana kadar ateşkesin uzatılmasına yönelik talimat verdim” açıklamasında bulunmuştu.

İran basını ise, Tahran yönetiminin yarın İslamabad’da yapılacak görüşmelere katılmayacağını Pakistan aracılığıyla ABD tarafına ilettiğini bildirmişti.

ABD basını da, ABD Başkan Yardımcısı James David Vance’in Pakistan ziyaretinin askıya alındığını ancak iptal edilmediğini duyurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.