Bursa 29°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal
28°C
Çar
28°C
Per
29°C
Cum
29°C
Haber ajansı Xinhua’nın aktardığına göre, Endonezya Rupisi salı sabahı Amerikan doları karşısında 17.500 seviyesine inerek tarihinde yeni bir dip kaydetti. Yerel medya bu sert düşüşü “paranın ölümü” ifadesiyle yorumlarken, ekonomik endişelerin artışına dikkat çekti.
Bu değer kaybı, Türkiye’de de yankı buldu; mevcut döviz kurları esas alındığında (1 TL ≈ 385 Rupi), yaklaşık 2.600 Türk lirasına sahip bir kişi parasını Rupiye çevirdiğinde yaklaşık 1.000.000 Rupi elde edebiliyor.
Uzmanlar, böyle ani değer kayıplarının enflasyon, ithalat maliyetleri ve yatırımcı güveni üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirtiyor. Yerel haber kuruluşlarının kullandığı güçlü ifadeler, halkta ve piyasalarda endişe yaratmış durumda.