Dolar 45,3532
Euro 53,5211
Altın 6.875,62
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Çok Bulutlu
Bursa
26°C
Çok Bulutlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri Görüşme Özeti

Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri Görüşme Özeti
9 Mayıs 2026 15:15
A+
A-

Görüşmede, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ikili ilişkiler ile bölgesel ve küresel gündem başlıkları kapsamlı biçimde ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında özellikle ticaret, enerji ve güvenlik alanlarında iş birliğinin güçlendirilmesine vurgu yaptı.

Erdoğan, İran ile ABD arasında yaşanan çatışma sürecinin bölge için üzüntü verici olduğunu belirterek, Birleşik Arap Emirlikleri’nin egemenlik ve güvenliğine yönelik desteğin devam edeceğini ifade etti ve yaşanan zararlar için geçmiş olsun dileklerini iletti.

Diplomasi ve Bölgesel Güvenlik

Türkiye’nin ilgili taraflarla sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, diplomatik yollarla çözüm tesis etme amacını vurguladı. Ayrıca bölgenin güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması için daha fazla diyalog ve iş birliğinin şart olduğunu söyledi.

Toplantıda, iki ülke arasındaki yakın temasların sürdürülmesi ve ortak çıkarlar doğrultusunda adımlar atılması konusunda mutabakat sağlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.