Dolar 45,2214
Euro 53,1878
Altın 6.831,94
BİST 14.935,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 12°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
12°C
Hafif Yağmurlu
Sal 14°C
Çar 20°C
Per 24°C
Cum 25°C

İsrail Beyrut Güneyine Saldırı Düzenledi

İsrail Beyrut Güneyine Saldırı Düzenledi
6 Mayıs 2026 21:50
A+
A-

Orta Doğu’da tansiyon dinmiyor; son günlerde ABD ile İran arasındaki gerilimle birlikte İsrail de faaliyetlerini sürdürüyor. Gazze ve Lübnan hattında ateşkes ihlallerinin devam ettiği bir dönemde, Beyrut’un güneyi yeni bir saldırıya sahne oldu.

Yerel kaynaklar, Dahiye bölgesinde büyük bir patlama meydana geldiğini bildirdi. Olay, ateşkesten sonra Beyrut’a yönelik kaydedilen ilk saldırı olarak kayıtlara geçti ve bölgedeki endişeleri artırdı.

Hedef: Hizbullah Komutanı

İsrail Ordusu Radyosu saldırının hedefinin Hizbullah’ın seçkin Rıdvan Gücü komutanlarından biri olduğunu duyurdu. Buna paralel olarak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da hedef doğrulamasında bulunarak saldırı emrini ben verdim açıklamasını yaptı.

Saldırıların Sürebileceği İhtimali

Gelen bilgiler, İsrail jetlerinin ek saldırılar için hazırlandığını ve operasyonların gece boyunca devam edebileceğini gösteriyor. Yetkililer, bölgedeki faaliyetlerin genişleyebileceği uyarısında bulunuyor.

İnsani Bedel

2 Mart’tan itibaren İsrail’in yoğun hava saldırıları sonucu Lübnan’ın güneyinde birçok yerleşim bölgesi hedef alındı. Lübnan hükümeti, bu süreçte yaklaşık 1 milyon kişinin yerinden edildiğini bildirirken Sağlık Bakanlığı da 2 bin 700’den fazla can kaybının yaşandığını açıkladı.

Kamuoyuna yansıyan bilgiler ve resmi açıklamalar, bölgedeki gerilimin ve insani krizin boyutunu ortaya koyuyor. Gelişmeler uluslararası aktörlerin yakın takibinde.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.