Dolar 45,1847
Euro 52,8022
Altın 6.674,07
BİST 14.311,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cum 10°C
Cts 12°C
Paz 9°C
Pts 12°C

HSK Terfi Sistemi Eşitleştirme

HSK Terfi Sistemi Eşitleştirme
30 Nisan 2026 11:20
A+
A-

Yargıda köklü değişiklikler sürüyor. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), terfi sisteminde daha adil bir tablo oluşturmayı amaçlayan yeni ilke kararını Resmi Gazete’de yayımladı. Eski uygulama, belirli kademelerde terfi için işlerin %70’inin tamamlanması yeterliyken, artık bu tolerans kaldırılarak tüm adaylar için eşit kriter uygulanacak.

Yeni düzenlemeyle 1. sınıf hakim ve savcılar da artık diğer meslektaşlarıyla aynı kurallara tabii olacak. Terfi için önlerindeki dosyaların en az %80’ini karara bağlamaları şartı getirildi; böylece iş yükü ve performans bazlı yaklaşım netleşti.

Bölge İdare Mahkemeleri’ndeki “10 puanlık” ayrıcalığı sona erdi. Bu daire başkanları ve üyeleri için daha önce tanınan indirim uygulanmadığı anlamına geliyor; şimdi onlar da standart iş yüzdesi ve başarı oranı kriterlerine tabi olacaklar.

Geçici Madde 12 ile yeni terfi sisteminin uygulamaya başlanacağı tarih netleşti. 2026 Ağustos terfi döneminden itibaren tüm hakim ve savcılar bu eşitlik ve yüksek performans esaslarına göre değerlendirmeye alınacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.