Dolar 45,0698
Euro 52,8941
Altın 6.585,65
BİST 14.292,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 20°C
Çok Bulutlu
Bursa
20°C
Çok Bulutlu
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 10°C

Enerji Politikalarında Yeni Perspektifler

Enerji Politikalarında Yeni Perspektifler
29 Nisan 2026 21:44
A+
A-

Madencilikte ruhsat dağıtımına ilişkin tartışma, son açıklamalarda gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında AK Parti döneminde 386 bin maden ruhsatı verildiğini belirtti. Bu açıklamalara Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan sert yanıtlar geldi. Bayraktar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “BU KONUDA BİLDİĞİNİZ HİÇBİR ŞEY YOK” ifadesini kullanarak Özel’in iddialarını eleştirdi ve konuya ilişkin ayrıntılar paylaştı.

Elindeki resmi verileri kullanarak madencilik hukukunu, ruhsat süreçlerini ve devlet denetim sorumluluğunu birbiriyle karıştıran bir yaklaşım sergilediğini savundu. Verilere göre ruhsat sayılarının resmi kaynaklarda açıkça paylaşılmasına rağmen bazı iddiaların çarpıtıldığını belirtti. “AYRI BİR HAZIMSIZLIĞIN ÜRÜNÜ” diye nitelendirilen bu tablo, savunmalarını kendince eleştirmeye yöneltti.

Ruhsatların mevcut durumunun abartılarak “kara düzen” olarak sunulmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan, belediyelerin karşıtlığına işaret eden açıklamalara da değindi.

Berat Albayrak dönemine atıf yapan eleştirilerin ise haksız bir siyasi kurgu olduğuna vurgu yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak, madencilerin haklarını, alın terini ve çalışma güvenliğini korumak için denetim ve yaptırım mekanizmalarını etkin biçimde işletmeye devam edileceği ifade edildi.

Geleceğe yönelik olarak uzun vadeli enerji ve madencilik hedeflerinden sapılmayacağı, yerli üretim ve dışa bağımlılığın azaltılması iradesinin sürdürülmesi gerektiği vurgulandı. “İŞÇİMİZİN HAKKINI HİÇE SAYAN ANLAYIŞA MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ” mesajıyla, yatırımcıya sunulan olanakların kötüye kullanılmasına veya çalışanların haklarının ihmal edilmesine karşı net bir duruş sergilenmektedir.

İlgili çalışmalar çerçevesinde devletin denetim ve yaptırım süreçlerinin kararlılıkla uygulanacağı bir kez daha ifade edildi. Ülke kaynaklarının korunmasıyla işçilerin haklarının güvence altına alınması, siyasi istismara mahal vermeyecek şekilde sürdürülecek bir yaklaşım olarak vurgulandı.

Kaynak: Yeni Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.