Dolar 40,8398
Euro 47,6212
Altın 4.379,37
BİST 10.824,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 34°C
Açık
Bursa
34°C
Açık
Per 34°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C

CHP’den ‘Kılıçdaroğlu’ açıklaması

CHP’den ‘Kılıçdaroğlu’ açıklaması
2 Ağustos 2023 12:50
A+
A-

CHP’de parti tüzüğü değişecek. ‘Güçlü genel sekreterlik’ sistemiyle, partide ‘2. adam’ dönemi başlayacak. Milletvekilliği en çok 3 dönem yapılabilecek. CHP’li Zeynel Emre, “Genel Başkanımız da birkaç gün içinde devrim niteliğindeki tüzük değişikliğinin ana hatlarını açıklayacak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre Sözcü’ye yaptığı açıklamada “Reform niteliğinde bir çalışma yapıyoruz. Partililerin şikayet ettiği tüm düzenlemeler kalkacak. Tüzük kurultayı olağan kurultay ile birlikte sonbaharda yapılacak. Genel Başkanımız da birkaç gün içinde devrim niteliğindeki tüzük değişikliğinin ana hatlarını açıklayacak” dedi.

‘Ana hatlar’a göre, il ve ilçe başkanlarını üyelerin belirleyeceği yeni bir sistem öngörülüyor. Parti içi çekişmelerin bu yöntemle azaltılması hedefleniyor. Ayrıca 60 kişi olan Parti Meclisi üye sayısı arttırılacak, engelli kotası da getirilecek.

Zeynel Emre başkanlığında oluşturulan 9 kişilik Tüzük Komisyonu üyeleri, milletvekilleri, PM üyeleri, il ve ilçe örgütlerine değişiklik konusundaki görüşlerini sordu. Talepler 10 Eylül’e kadar Genel Merkeze bildirilecek. Bu görüşlerin ardından tüzüğe son şekli verilecek ve sonbaharda yapılması planlanan kurultayda onaya sunulacak.

Tüzük değişikliği ile ‘delege ağalığı” olarak nitelenen ve nüfuslu partililerin il, ilçe ve kurultay delegeleri üzerinde hakimiyet kurup yönlendirmelerinin de engelleneceği iddia edildi.

(veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.