Dolar 40,7600
Euro 47,8169
Altın 4.400,42
BİST 10.949,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 34°C
Açık
Bursa
34°C
Açık
Çar 33°C
Per 34°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Ümit Özdağ’dan yeni ittifak açıklaması

Ümit Özdağ’dan yeni ittifak açıklaması
4 Temmuz 2023 11:10
A+
A-

Yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapacağı iddia edilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, canlı yayında soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunda Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın yerel seçimlerde nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu oldu.

CHP ve Zafer Partisi’nin 2024 Mart ayındaki seçimlerde yeni bir ittifaka imza atacağı iddiaları siyasi kulislerde dolaşırken Özdağ, Halk TV’deki canlı yayında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

CHP ile cumhurbaşkanı seçimlerinin 2. turu için yaptıkları ittifakın 28 Mayıs’ta bittiğini ifade eden Ümit Özdağ, “Yerel seçimde Türkiye’nin her yerinde aday çıkarmak ve mücadele etmek için hazırlanıyoruz. Önümüzdeki 10 ay içerisinde değişik siyasi ortaklıklar olabilir. Biz bunların içinde olabilir miyiz teorik olarak evet” ifadelerini kullandı.

Özdağ’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

– Bir şeyi net ifade edelim. Seçimlerin 2. turunda Zafer Partisi’nin sığınmacılarla ilgili politikasını kabul eden, 13 milyon sığınmacı ve kaçağı Zafer Partisi’nin programı doğrultusunda ve siyasi yetkilileri tarafından vatanlarına geri gönderilmesini kabul eden Kılıçdaroğlu’na destek verdik.

– Biz Millet İttifakı ile değil CHP ile protokol yaptık. Terörle mücadelenin Zafer Partisi’ne verileceğinin güvencesini aldık. Bu süreç 28 Mayıs’ta bitmiştir. Başarılı bitmemesinin nedeni biz değil ittifaktaki diğer siyasi parti liderleridir.

“3. YOL OLARAK VARLIĞIMIZI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

– Sizin elinizde 13 milyon sığınmacıyı vatanlarına yollayacak bir proje var mı yok. İstek var mı o da yok. Sorumluluğun önemli bir bölümü de buna itiraz eden o partilerin genel başkanlarının üzerinde. Türk halkı Zafer Partisi’nin samimiyetine hangi partiye oy verirse versin inanıyor.

– Özetle bu kazanılabilecek bir seçimdi ama olmadı. O süreç de bizim için orada kapandı. Bundan sonraki sürece etkili bir şekilde Anadolu Kalesi projesini ortaya koyarak, uyuşturucu baronlarıyla mücadele politikamızı ortaya koyarak mücadeleye devam edeceğiz.

– Kendimizi Türk halkına Türkiye’nin her yerinde aday çıkarmak ve mücadele etmek için hazırlanıyoruz. Önümüzdeki 10 ay içerisinde değişik siyasi ortaklıklar olabilir. Biz bunların içinde olabilir miyiz teorik olarak evet. Türkiye için iki ittifakın dışında 3. yol olarak varlığımızı ve politikalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

“ZAFER PARTİSİ TEK BAŞINA SEÇİME GİREBİLMEK İÇİN…”

– Eğer bir şey yapacak olursak biz kelimeyi öyle evirip çevirmeyiz pat diye söyleriz. Bugün Türk siyasetindeki ittifakların bile niteliğinin belli olmadığı bir ortamda 1994 seçimlerine benzer bir seçime gidildiği dönemde Zafer Partisi tek başına seçime girebilmek için kararlılıkla ve hızla ilerliyor”

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.