Dolar 40,7849
Euro 47,6303
Altın 4.387,78
BİST 10.854,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 35°C
Açık
Bursa
35°C
Açık
Per 34°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 31°C

Türk-İş Araştırması: Açlık sınırı 12 bin TL’yi geçti

Türk-İş Araştırması: Açlık sınırı 12 bin TL’yi geçti
30 Ağustos 2023 09:00
A+
A-

Türk-İş’in Ağustos ayı ile ilgili açlık ve yoksulluk sınırı araştırması açıklandı. Araştırmaya göre açlık sınırı 12 bin lirayı geçti, yoksulluk sınırı 39 bin 733 lira oldu

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 12 bin 198 liraya, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 39 bin 733 liraya yükseldi.

BİR YILLIK ARTIŞ YÜZDE 77,04

Bekâr bir çalışanın “yaşama maliyeti” ise aylık 15 bin 813 liraya yükseldi. Ankara’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış, bir önceki aya göre yüzde 4,63 oranında gerçekleşti. Son 12 ay itibarıyla artış oranı da yüzde 77,04 olarak hesaplandı.

PEYNİRE BİR AYDA YÜZDE 26 ZAM

Ağustos ayında süt ortalama yüzde 12, yoğurt yüzde 14, peynir yüzde 26 zamlandı. Market markalı süt fiyatları 21,5 TL/L, peynir 117,5 TL/kilo seviyesine geldi. Dana etinin fiyatında sınırlı bir düşüş gözlemlendi. Dana kıyma ortalama 303, kuşbaşı ortalama 340 TL’den reyonlardaki yerini aldı.

Bir ayda balık (kültür) ve nohut yüzde 4, tavuk yüzde 7, yağlı tohumlar (kuru yemiş) ve yeşil mercimek yüzde 10, kırmızı mercimek ve yumurta yüzde 11 oranında zamlandı. Tavuk yumurtasının tanesi 3,60 TL’nin üzerine çıktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.