Dolar 41,3701
Euro 48,4971
Altın 4.854,55
BİST 10.330,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 30°C
Az Bulutlu
Bursa
30°C
Az Bulutlu
Cts 29°C
Paz 29°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Gizli fiyat artışları ‘Ticaret Bakanlığı’ kıskacında…

Gizli fiyat artışları ‘Ticaret Bakanlığı’ kıskacında…
27 Ağustos 2023 12:07
A+
A-

Ticaret Bakanlığı, gizli fiyat artışlarına karşı uyarıda bulundu.

ANKARA (İGFA) – Gizli fiyat artışına karşı yapılan uyarıda gramaj, adet ve ambalaj değişiklikleriyle fiyat artışı yapan firmalara Ticaret Bakanlığı’nca para cezası uygulanacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, satışa sunulan ürünlerin ölçü birimlerinin azaltılmasına rağmen  ambalaj ve satış fiyatlarının değiştirilmemesi dolayısıyla tüketicilerin ürünlerdeki değişikliği fark edemediği ve gizli olarak artış yapıldığı gözlemlendiğine dikkati çekildi.

Haksız ticari uygulamanın önüne geçilmesi ve tüketici mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla 81 Ticaret İl Müdürlüğü’nün talimatlandırıldığının altı çizilen açıklamada, “Tüketicinin Koprunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne intikal eden konuya ilişkin tespit tutankaların incelenmesinin ardından üretici-satıcı firmaların savunmaları alınacak ve devamında mevzuatın amir hükmüe aykırı mahiyetteki haksız ticari uygulamalara idari para cezaları uygulanacaktır” denildi.

Ayrıca herhangi bir yanıltıcı ambalaj uygulaması ile karşılaşılması halinde Reklam Kurulu’na veya Ticaret İl Müdürlüklerine başvurulması gerektiği konusunda tüketiciler de uyarıldı.

Ticaret Bakanlığı, basına ve sosyal medya mecralarına yansıyan benzer faaliyetlerin titizlikle takip edildiğini belirterek, kendilerine ulaşan bu yöndeki uygulamalar hakkında inceleme ve değerlendirmelerin devam edeceğini duyurdu.

https://twitter.com/ticaret/status/1695682708955869561
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.