Dolar 40,7947
Euro 47,7683
Altın 4.404,32
BİST 10.914,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 35°C
Açık
Bursa
35°C
Açık
Per 34°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 31°C

Gemlik ve Kumla arasında deniz ulaşımı başlıyor

Gemlik ve Kumla arasında deniz ulaşımı başlıyor
28 Nisan 2022 10:09
A+
A-

Gemlik’te deniz ulaşımı için geri sayım başladı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın seçim döneminde önemli projelerinden olan deniz ulaşımı Haziran ayında başlıyor.

Gemlik ve Kumla arasında yolcu taşıyacak olan “Albatros” teknesinin test sürüşünü Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 yıl önce Gemlik’te deniz ulaşımı olduğunu söyleyen Başkan Sertaslan “Denizden Gemlik’e bakmak ayrı güzel” dedi.

Seferler Haziran’da

Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Teknemizin bakımlarını gerçekleştirdik. Gereken belgeleri aldık. Küçük Kumla’ya taşımacılık yapan arkadaşlarımıza devredeceğiz. Hem deniz hem karayolu ayağını arkadaşlarımız takip edecekler. Kışın eziyetini onlar çekiyorlar. Yazın tam para kazanacakları dönemde bir alternatif ortaya çıkarıp onları zorda bırakmayalım düşüncesiyle bu hizmeti de onlara bırakacağız. Gemlik Kumla arasında, 40 yıl önce bu hizmet vardı. Hem turistik tarafı var hem de ulaşım ihtiyacına seçenek olacak. Örnek bir çalışma olsun istiyoruz. Teknemizin ismi “Albatros”. Hafif raylı sistemde “Martı” adını kullanacağımız için teknemize de “Albatros” dedik. Haziran ayında seferlere başlayacağız.

Gemlik İskelesi’nden Kumla İskelesi’ne yaklaşık 15 dakikada giden tekne, 36 yolcu kapasiteli. Teknenin ücreti ise önümüzdeki günlerde yakıt fiyatlarındaki duruma göre en alt sınırdan belirlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.