Dolar 40,8977
Euro 47,8773
Altın 4.386,82
BİST 10.884,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 35°C
Açık
Bursa
35°C
Açık
Cum 32°C
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 30°C

CHP heyeti 99. yılında 99 gençle Anıtkabir’i ziyaret etti

CHP heyeti 99. yılında 99 gençle Anıtkabir’i ziyaret etti
9 Eylül 2022 14:42
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 99’uncu kuruluş yıl dönümünde partililerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyet ve partililerle birlikte Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve CHP’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirerek, buradan Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak, şunları yazdı:

“Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, tam 99 yıl önce savaş meydanlarında kurduğun Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü temsilcileri olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ile Kuva-yi Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 99 yıldır yüreğimizde taşıyoruz. Aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve refahı için mücadele ediyoruz. Sayın Genel Başkanım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri olarak güzel cumhuriyetimizi korumak, yüceltmek ve nihayetinde demokrasi ile taçlandırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Huzurunda, milletimize söz veriyorum: partimizin ve cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ebedi istirahatgahını, Türkiye’yi yöneten iktidar partisi olarak ziyaret edeceğiz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir. Bu düşüncelerle aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyor, silah arkadaşlarını, hayatını yitirmiş tüm CHP’lileri ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Anıtkabir’deki İsmet İnönü’nün mezarını ziyaret etti.

“CHP’Lİ OLMAK DEMEK, HER TÜRLÜ ADALETSİZLİĞE KARŞI ÇIKMAKTIR”

Kılıçdaroğlu, Anıtkabir ziyaretinin ardından Parti Meclisi toplantısı açılışında şunları söyledi:

Sabahleyin hep birlikte Anıtkabir’deydik. 99’uncu yılımızı kutladık. Genç Türkiye Cumhuriyet Devleti için bir siyasal partinin 99’uncu yılını kutlaması hem bizim hem Cumhuriyet tarihi açısından hem dünya siyaset tarihi açısından son derece önemli bir gelişme.

Gençlerle beraberdik. Onların yanımızda olması, bize destek vermesinin de benim açımdan büyük önemi var. Çünkü büyük bir çınarın genç filizleri onlar. Ve o filizlere, tekrar ‘aramıza hoş geldiniz’ diyorum. Biraz genç arkadaşlarıma hitap edeyim. Çünkü aramıza yeni katıldılar. CHP’li olmak sıradan bir olay değildir. Her şeyden önce CHP’li olmak demek, vatanseverliktir. CHP’li olmak demek, demokrasiyi koşulsuz savunmaktır. CHP’li olmak demek, kadın erkek eşitliğini savunmaktır. CHP’li olmak demek, hukukun üstünlüğünü savunmaktır. CHP’li olmak demek, her türlü adaletsizliğe karşı çıkmaktır. CHP’li olmak demek, her şeyden önemlisi, yürekli olmak demektir. Bütün olumsuzlara karşı dik ve onuruyla yürüyen kişi demektir.

“SİZLERLE ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”

Biz, bunu Gazi’den öğrendik. En zor koşullarda bile Kuvayı Milliye ile birlikte, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk ile birlikte mücadeleyi yaptılar. En zor koşullarda Cumhuriyet’i kurdular. O nedenle CHP’li olmak sıradan bir olay değildir. Aramıza tekrar hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sizlerle onur ve gurur duyuyoruz.

(tele1.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.