Dolar 40,8638
Euro 47,8575
Altın 4.383,89
BİST 10.870,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 32°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
32°C
Parçalı Bulutlu
Cts 31°C
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 31°C

AKP Genel Merkezi kulisleri hareketlendirdi!

AKP Genel Merkezi kulisleri hareketlendirdi!
25 Kasım 2022 11:18
A+
A-

AKP Genel Merkezi kulisleri hareketlendirdi: Seçim öne alınabilir!

Habertürk gazetesi yazarı Bülent Aydemir, AKP Genel Merkezi’nin teşkilatlara gönderdiği yazıda ‘milletvekili adayı olmak isteyen belediye başkanları ve il başkanlarının aralık sonuna kadar istifalarını vermelerinin istendiğini’ söyledi: “Parti teşkilatları bunu, seçimin bir iki ay öne alınabileceği şeklinde yorumluyor.”

Habertürk gazetesi yazarı Bülent Aydemir, AKP Genel Merkezi’nden parti teşkilatlarına bir yazı gönderildiğini ve ‘milletvekili adayı olmak isteyen belediye başkanları ile il başkanlarının aralık ayı sonuna kadar istifalarını vermeleri’ istendiğini aktardı.

Bu gelişmenin “Seçim bir – iki ay öne alınabilir” şeklinde yorumlandığını dile getiren Aydemir, şöyle devam etti:

“Erken seçimden değil, takvim ve şartlar gereği öne alınacak seçimden söz ediyorum. Normal şartlarda da haziranda hacıların oy kullanamayacak olmaları, Kurban Bayramı, yaz aylarına girilmiş olması ve başka nedenlerle seçimin mayıs ayında yapılabileceği belirtiliyordu. Şimdi tarih değişikliği için başka argümanlar öne sürülüyor.

Kısaca değinmek gerekirse; ocak ayında ücretlere yapılacak zam, dış politika hamlelerinin sonucunda ülkeye sıcak para girişi, toplumsal taleplerin karşılanmasına yönelik adımların sonucunda ülkede bahar havasının eseceği, bu havayla seçime gitmenin AK Parti açısından istenilen sonucu vereceği hesaplanıyor. İl başkanlarının ve belediye başkanlarının milletvekili adaylığı için erken istifa ettirilmeleri de buna yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

23 Mart-21 Nisan arası Ramazan ayı ve sonrasında Ramazan Bayramı var. Eğer Ramazan ayında seçim yapılmayacaksa ve propaganda sürecinin Ramazan ayına denk gelmesi istenmiyorsa, seçim takviminde bir değişiklik gerekiyor. Ayrıca 29 Haziran’da Kurban Bayramı kutlanacak. Seçim ikinci tura kalırsa Kurban Bayramı’nın ikinci gününe denk geliyor. Bir de böyle bir sıkıntı var. Dolayısıyla şartların zorlamasıyla ya Mart sonu ya da Nisan-Mayıs arasında bir tarihte seçime gidilmesi söz konusu olabilir.

Bir not; 6 Nisan’dan önce yapılacak seçimde yeni seçim kanunu uygulanamıyor. Bu tarihten sonra yasa değişiklikleri yürürlüğe girecek. (…)”

(habererk.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.