Dolar 40,8638
Euro 47,8575
Altın 4.383,89
BİST 10.870,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 32°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
32°C
Parçalı Bulutlu
Cts 31°C
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 31°C

AK Parti’de Cahit Özkan görevden alındı

AK Parti’de Cahit Özkan görevden alındı
19 Mayıs 2022 18:46
A+
A-

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı. Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç atandı.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, BAE tepkisi sonrası partisiyle yaşadığı gerilimin ardından görevden alındı. Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP Bartın milletvekili Yılmaz Tunç getirildi.

ŞİİR İŞE YARAMADI

Türkiye’nin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkilerine dair yaptığı “Baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, o zaman teslim oldu” açıklaması sebebiyle eleştirilen Cahit Özkan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafını paylaşarak “Beden ölür, çürür, cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar. Haktan hakikatten yana bakın siz.” şiirini yazmıştı. Bu paylaşımın üzerinden 24 saat geçmeden Özkan görevden alındı.

“SIKI DOSTLARIN ARASINDA KİMSE GİREMEZ”

Özkan, önceki gün de kendisini “Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır” sözleriyle eleştiren AKP Sözcüsü Ömer Çelik ile de bir paylaşım yapmıştı. Çelik ile fotoğrafına “Sıkı dostlar arasına kimse giremez…” notunu düşmüştü.

NE DEMİŞTİ?

Özkan’ın BAE ile ilgili partisinin görüşlerini bağlamayan görüşleri ise şöyleydi:

“Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.