Dolar 40,7947
Euro 47,7683
Altın 4.404,32
BİST 10.914,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 35°C
Açık
Bursa
35°C
Açık
Per 34°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 31°C

AK Parti, ‘yeni bir çözüm süreci adımı’ mı atıyor?

AK Parti, ‘yeni bir çözüm süreci adımı’ mı atıyor?
8 Kasım 2022 09:45
A+
A-

“HDP legal bir partidir. Onların desteğine ihtiyacımız var” diyen AKP’li Mehmet Ali Cevheri, bu kez “yeni bir çözüm süreci”nin de olasılık dahilinde olduğunu söyledi.

“Türban serbestisi”ni içeren anayasa teklifi kapsamında partilere ziyarette bulunan Bekir Bozdağ ve heyetinin kapısını çaldığı partilerden birinin de HDP olması Türk kamuoyunda eleştirilerle karşılanmıştı.

Bu ziyaretin ardından konuşan AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de katıldığı bir canlı yayın programında yaptığı çıkışla tartışmaları da daha da alevlendirmişti. “HDP legal bir partidir. Onların desteğine ihtiyacımız var” demişti.

Cevheri son olarak Medyascope’a yaptığı açıklamada, “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” şeklinde gelen sorusuna: “Şimdi  tabii, neden olmasın” yanıtını verdi.

“Şimdi tabii, neden olmasın? Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse… HDP’nin sorunu, Türkiye partisi olup olmaması. Biz arzu ediyoruz ki; HDP, Türkiye partisi olsun, terör ile arasına bir mesafe koysun. Bizim AK Parti olarak bir duruşumuz ve çizgimiz vardır. Dolayısıyla ülkenin birliği bütünlüğü noktasında, gönderde Türk bayrağının dalgalanması noktasında hassasiyetimiz var. Bu, bizim kırmızı çizgimiz ve hiçbir zaman taviz vermeyiz. Dolayısıyla ben düşünce olarak AK Parti’de siyaset yapan ve şeref ile bu görevi yürüten bir insanım. Irki manada siyaset yapan partilerle benim uzaktan yakından bir ilgim yoktur. Onu da özellikle belirteyim. Dolayısıyla inanç, düşünce ve fikir olarak benim düşüncelerimi ve fikirlerimi savunun bir parti olduğu için ben AK Parti’deyim.”

(habererk.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.