Dolar 40,7849
Euro 47,6303
Altın 4.387,78
BİST 10.854,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 35°C
Açık
Bursa
35°C
Açık
Per 34°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 31°C

‘Deterjan Pazarı’ saadet zinciri patladı!

‘Deterjan Pazarı’ saadet zinciri patladı!
11 Ağustos 2022 13:39
A+
A-

Süleyman Kocabaş’ın kurduğu ve ünlü oyuncularla reklam yaparak tanıttığı “Deterjan Pazarı” adlı saadet zinciri çöktü

Ankara’da faaliyet gösteren “Deterjan Pazarı” adlı firma, internet sitesi ile yürütülen saadet zincirinin battığı ve 40 binden fazla kişinin paralarını kaybettiği belirtildi. Firma, sisteme girenlere deterjan hammaddesi veriyor, bunu top haline getirip kuruttuktan sonra 3 katı fiyatla geri almayı taahhüt ediyordu. Örneğin; sisteme 50 bin lira ödeyerek giren bir kişi, ürünleri teslim ettiğinde 150 bin lira alabiliyordu.

İDDİALARI ÖNCE REDDETTİ

Şirket başlarda bu parayı 30 günde geri ödüyordu. Ancak bir süre sonra vadeler 60 ve 95 güne çıktı. Kurban Bayramı öncesi ödemeler aksamaya başlayınca da sistemdeki çok sayıda kişi şikayet sitelerine durumu anlatan notlar yazmaya başladı. Ayrıca şirketin telefonlarına ve WhatsApp hattına da ulaşılamadı. Şirket önce dolandırıcılık iddialarının asılsız olduğu yolunda açıklama yaptı.

SÜLEYMAN KOCABAŞ ORTADA KAYIP

Medyaya yansıyan bilgilere göre dün itibarıyla şirketin internet sitesi kapandı. Sadece Instagram sayfası açık kaldı. Orada da şirketin Ankara Kahramankazan’daki fabrikasında 14 Ağustos’ta yemek düzenleneceği, Süleyman Kocabaş’ın açıklamalar yapacağı belirtiliyor. Süleyman Kocabaş şu an ortada yok. Mağdurlar sosyal medyada oluşturduğu gruplarda Kocabaş’ın kaçmış olabileceğini belirtiyor.

REKLAM FİLMLERİNDE KİMLER OYNADI

Çiftlikbank skandalını hatırlatan olayın ardından “Deterjan Pazarı” sistemindeki yüzlerce kişi şirketin fabrikasının önünde eyleme başlarken, fabrikada bulunanlarla aralarında tartışma yaşandı. Şirketin reklamlarında Onur Büyüktopçu, Melek Baykal ve Öykü Çelik gibi ünlü isimler rol almıştı.

(Halktv)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.