Dolar 40,8638
Euro 47,8575
Altın 4.383,89
BİST 10.870,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 32°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
32°C
Parçalı Bulutlu
Cts 31°C
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 31°C

Bütün emeklilere tamamen ücretsiz oldu

Bütün emeklilere tamamen ücretsiz oldu
18 Temmuz 2024 13:33
A+
A-

Emekli vatandaşlar, Antalya’daki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı öğrenci yurtlarından ücretsiz olarak yararlanmaya başladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024’ü “Emekliler Yılı” ilan etmesi sonrasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde öğrenci yurtları emeklilere açıldı.

EMEKLİLER ÜCRETSİZ TATİL YAPACAK

Bu kapsamda emekliler, Türkiye genelindeki tüm öğrenci yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı bulabilecekleri 15 Ağustos’a kadar olan bir aylık süre boyunca tatil yapabilecekler.

Antalya’daki Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu’nda başlatılan uygulama ile birlikte, SGK İl Müdürlüğü tarafından emeklilere özel kahvaltı programları düzenleniyor. SGK İl Müdürü Ali Duru, emeklilerin bir hafta boyunca mutlu ve huzurlu vakit geçirmelerinin hedeflendiğini belirterek, “Bu uygulama ile ülkemize hizmet etmiş emeklilerimize teşekkür etmek istiyoruz. Emeklilerimiz uygulamadan memnun ve Antalya’ya yapılan müracaatların ülke genelinde %25’ini oluşturuyor. Antalya’nın turizm potansiyeli ve talebi çok yüksek” dedi.

Duru, sadece konaklama imkanı sağladıklarını, diğer ihtiyaçlarının emekliler tarafından karşılandığını ve bu sayede uygulamanın Antalya ekonomisine de katkı sağladığını vurguladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ise Seyahatsever projesi kapsamında gençleri ve emeklileri yurtlarda ağırladıklarını belirterek, “Antalya’yı keşfetmek isteyen emeklilerimiz için güzel bir fırsat sunuyoruz. Onların mutluluğu bizleri de heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Yurttan memnun olan 59 yaşındaki emekli Nazife Atik, internet üzerinden yapılan başvurularının kabul edilmesinin ardından Ankara’dan Antalya’ya geldiklerini ve yurtta çok memnun kaldıklarını söyledi. 64 yaşındaki Mehmet Atik ise yurdun denize yakınlığını ve temizliğini övdü, çalışan personelin cana yakınlığını da vurgulayarak, “Çok güzel düşünülmüş bir proje” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.