Anadolu16.com

BTP’de kongre heyecanı tüm hızıyla devam ediyor

BTP’de kongre heyecanı tüm hızıyla devam ediyor
21.08.2021
A+
A-

BTP Bandırma ilçe kongresine katılan parti kurmaylarından dikkat çekici açıklamalar…

Bağımsız Türkiye Partisi’nde (BTP) kongre süreci devam ediyor. Balıkesir’in Bandırma ilçe kongresi BTP Genel Başkan Yardımcıları Bilal Karamus, Sabri Terzi ve Zeki Garaçoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Hasan Basri Reçber’in ilçe başkanı seçildiği kongrede konuşan BTP kurmayları, Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma dair değerlendirmeler yaptı.

Her türlü soruna çözümün adresi BTP

“Ülkenin çok problemi var. Afganlı problemi var, Suriyeli problemi var… Çiftçinin, esnafın, sanayicinin problemi var, para sıkıntımız, var oğlu var…” diyen BTP Genel Başkan Yardımcısı Sabri Terzi konuşmasında şu ifadeleri kullandı;  “Bu ülkenin bir tek çözümü var o da Bağımsız Türkiye Partisi’dir. Dün bunun her noktada çözümünü ortaya koyan Prof. Dr. Haydar Baş hocamız vardı. Bugün de genel başkanımız hukukçu Hüseyin Baş beyefendi. Bunun dışında başka hiçbir çözüm yok. Bu ülkede karnımızı doyuracak Milli Ekonomi Modeli, inanç noktasında barışı sağlayacak tevhidin merkezi Ehl-i Beyt, toplumsal barışı sağlayacak Türk-Kürt, Alevi- Sünni kardeşliğidir ve bunların hepsini biraraya toplayan Hoş Geldin Atatürk’tür. Bunlara ihtiyacımız var mı var… bunlarsız olur mu, olmaz. O halde biz BTP’ye ve onun fikirlerine muhtacız ve mecburuz.”

“Büyük bir oyunla karşı karşıyayız”

BTP Bandırma ilçe kongresine katılan BTP kurmaylarından biri de genel başkan yardımcısı  Zeki Garaçoğlu’ydu.

Ülkeleri işgal etmek istiyorlar diyen Garaçoğlu, “Bu sebeple ülkenin kurumlarını bozacak, iktisat yapısını bozacak, bir devletin ayakta tutabilecek tüm unsurları çökertecek büyük bir oyunla karşı karşıyayız. Prof. Dr. Haydar Baş hocamız bunları çok önceden görerek bunları adım adım önlemek için Milli Ekonomi Modeli tezini ortaya koydu. Niçin? İktisat yapısını bozdurmamak için yol gösterdi. Böyle yaparsanız insanları bozacak, ülkeleri bozacak oyunların önüne geçersiniz, buyurun size Milli Ekonomi Modeli dedi. Çok dikkat etmemiz gereken bir başka husus da insanı bozmaya yönelik oyunları bertaraf etmek için Ehl-i Beyt’i   anlattı. İmam Ali’yi , Hz. Fatıma’yı, İmam Hasan’ı, İmam Hüseyin’i anlattı. Niçin? Çünkü bu insanlık bozulacak. Sadece bozulma süreçlerini anlatmak yeterli değil. Bunu ayakta nasıl tutacaksın, nasıl anlayacaksın, nasıl yaşayacaksın… Oradan beslenip bu insanlığı, aileyi ayakta tutabilirsiniz. Dolayısıyla onu da önümüze koydu” şeklinde konuştu.

“Ulus devlet parçalanıyor”

BTP Genel Başkan Yardımcılarından Bilal Karamus da önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye’ye yönelik göç dalgasına dikkat çeken Karamus konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Türk milletinin aidiyetini, şahsiyetini yok etmeye çalışıyorlar. 2000’li yıllarda Amerikan Başkanının Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Condoleezza Rice, “Ulus devletler parçalanacak ve 22 İslam ülkesine demokrasi getireceğiz” dedi. Buna Afganistan’dan başladılar, Irak, Suriye, Libya ile devam ettiler. Çember daralıyor ve çemberin son halkasında Türkiye var. Bunu görmemiz lazım. Ama her ülke askeri yoldan işgal edilemez. Soft Power dedikleri yumuşak güçle beraber ülkeleri ele geçirmeye çalışıyorlar. İşte şu anda Türkiye’ye uygulanan göç, sınırlarımızdan her gün binlerce genç Afganlı bunun için geliyor. Bu insanların HES kodları var mı, virüs taşıyorlar mı, sağlık kontrolünden geçirildiler mi, pasaportları var mı, hangisi El Kaideci, hangisi IŞİD’ci, hangisi PKK’lı… Bunları biliyor muyuz? Böyle bir şey var mı? 10 milyon Afganlı gelecek, 10 milyonda Suriyeli etti 20 milyon. Nüfusumuzun yüzde 20’si Arap ve Afganlı olacak. Ulus devlet parçalanıyor, aidiyet duygumuz elimizden alınıyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.