Anadolu16.com

Karacabey Canbalı Mahallesi’nde neler oluyor?

Karacabey Canbalı Mahallesi’nde neler oluyor?
21.11.2022
A+
A-

Karacabey Belediyesi’nin Canbalı Mahallesi’nde 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği hazırlığında olduğu iddia edildi.

Ancak söz konusu değişikliğin bölgede taşınmazları olan hak sahiplerine ciddi mağduriyetler de yaşatacağı öne sürüldü. İmar değişikliği ile birlikte proje çalışması içinde olduğu belirtilen Belediye’nin şu günlerde hak sahipleriyle tek tek görüştüğü, ancak söz konusu proje çalışmasının kafalarda soru işaretlerine neden olduğu ileri sürüldü. Belediye’nin bu uygulamadan vazgeçmesini talep eden vatandaşların, dilekçeyle imza toplayarak konuyu İlçe Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) de bildirdikleri öğrenildi.

Karacabey Belediyesi’nin Canbalı Mahallesi 323 ve 333 Ada’da bulunan taşınmazlarda yapmak istediği imar değişikliği tepkileri de beraberinde getirdi. 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Madde uygulanması öncesi 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğinin ciddi mağduriyetlere sebep olacağını ileri süren taşınmaz sahipleri, “Bununla ilgili Karacabey Belediyesi bizleri tek tek çağırarak sözde proje hakkında bilgilendirmede bulundu. İlginç olan ise belediyedeki görüşme esnasında tüm taşınmaz sahiplerine; ‘Sizden önce görüştüğümüz hak sahibi bu projeye oldukça olumlu baktı. Bu konuda elimizde birkaç seçeneğimiz de söz konusu. Canbalı Mahallesi adeta Özlüce gibi olacak’ diyerek ikna yoluna gitmeye çalıştılar. Ancak kimsenin bu sözde projeye olumlu baktığı yok. Yine bizlere verilen bilgilerde ilk etapta taşınmazlarımızda yüzde 35 kayıp yaşanacak. Ayrıca bizleri hissedar yaparak elimizdeki mevcut hakkımız da elimizden alınacak. Yapılan görüşmeler ve verilen bilgiler neticesinde 323 ve 333 Ada sakinleri olarak bu uygulama bizleri tatmin etmediği için uygulanmak istenen imar değişikliğini kesinlikle kabul etmiyoruz. Çünkü bizler bu konuda ciddi mağduriyet yaşayacağımızı düşünüyoruz.” diye konuştu.

Taşınmaz sahipleri ayrıca, Canbalı’daki kendilerine ait yerleri müteahhit firmalarla anlaşarak inşaat yapmak istediklerini ancak Belediye’nin sessiz ve derinden yürüttüğü bu imar değişikliği çalışmasından dolayı inşaat izni alamadıklarını belirterek, “Belediye ne yapmak istiyor anlamış değiliz. Niye bizleri mağdur etmeye çalışıyor? Belediye’nin görevi vatandaşın işini zorlaştırmak değil, kolaylaştırmaktır. Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz.” dedi.

Öte yandan Karacabey Belediyesi’nin uygulamaya çalıştığı 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğinden hiçbir meclis üyesinin bilgisinin olmadığı da iddialarında bulunuldu.

(Kaynak: yoremgazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.